Çeltekligil Cam


İçeriğe git

Yalıtım Camları

  • Yaıtım camı üniteleri (çift cam), bina ısısının camdan dışa kaçışını azaltarak enerji tasarrufu sağlamak ve rahat bir yaşam ortamı oluşturmak amacıyla kullanılır.
  • Daha etkin ısı yalıtımı ve dolayısıyla enerji tasarrufu sağlamak amacıyla cam teknolojisinde yapılan yoğun çalışmalar sonucu kaplamalı camlar geliştirilmiştir. Bu özel camların kullanıldığı yalıtım camı üniteleri , ısı yalıtımını ve dolayısıyla enerji tasarrufunu en etkili şekilde sağlamaktadır. Trakya Cam, ısı kontrol kaplamalı yalıtım camı ünitesini Isıcam Sinerji markasıyla pazarlamaktadır.


  • Bina içine güneş ısısı girişini sınırlayarak ve güneşin aşırı parlaklığını denetleyerek rahat bir çalışma ve yaşam ortamının oluşmasına imkan verir.
  • Klima kullanılan ortamlarda soğutma enerjisi tüketiminin ve dolayısıyla soğutma giderlerinin azaltılmasını sağlar.
  • Trakya Cam'ın güneş kontrol camları ürün yelpazesi; güneş kontrol yeteneği, renk, yansıma, güneş ışığından yararlanma derecesi gibi unsurlar açısından ihtiyaç sahibine farklı seçenekler sunan aşağıdaki ürünlerden oluşur :
  • Harmandan renkli düzcamlar, TRC Helio,üstü kaplamalı reflektif güneş kontrol camı, TRC Aura Reflekta,üstü pirolitik kaplamalı reflektif güneş kontrol camları, TRC Tentesol, TRC Tentesol T
  • Hem sıcak , hem de soğuk dönemlerin yaşandığı coğrafi bölgelerde, camın ısı yalıtımı ve güneş kontrolünü bir arada sağlaması önem kazanmaktadır. Soğuk dönemlerde ısı kayıplarının azaltılması, sıcak dönemlerde ise iç ortama güneş ısısı girişinin sınırlandırılması için ısı ve güneş kontrol camları kullanılmalıdır.
  • Isı ve güneş kontrol özelliği, cama uygulanan tek bir kaplama ile sağlanabildiği gibi, yalıtım camı ünitesi içindeki camlardan birinin ısı kontrol kaplamalı cam, diğerinin ise güneş kontrol camı şeklinde kullanılmasıyla da sağlanabilir.
  • İnsan sağlığını tehdit eden gürültünün yaşanan mekanlara girişini azaltır. Gürültü kontrol camları ile duvar, çatı ve doğramalarda da ses yalıtım önlemleri alınarak, dışarıdaki yüksek gürültü, içeride kütüphane sessizliğine dönüştürülebilmektedir.
  • Ancak gürültü düzeyi yüksek ortamlarda daha etkili bir ses yalıtımı için Trakya Cam'ın özel geliştirilmiş bir ürünü olan akustik lamine cam kullanımına ihtiyaç vardır. Akustik laminasyonlu cam; tek pano halinde kullanılabileceği gibi, yalıtım camı ünitelerinde de kullanılarak pencerelerin gürültü kontrol performansını artırır. Akustik laminasyonlu camlar, iki cam plakanın ses emici bağlayıcı bir tabaka ile ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile elde edilir.
  • Camda emniyet kavramı, kişilerin türlü nedenlerle cama çarpıp, camın kırılması sonucunda ortaya çıkabilecek risklerin giderilmesini içerir. Yaşam alanlarında kullanılan camların, cam kırılmalarının neden olabileceği yaralanmaları önlemek için temperli veya laminasyonlu olması gerekmektedir. Trakya Cam'ın temperli camının markası TRC Duracam, lamine camının markası ise TRC Lameks'tir.
  • TRC Duracam, standart cama göre darbelere karşı yaklaşık 5 kat daha dayanıklı olmasının yanı sıra, kırıldığı zaman küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılarak yaralanma riskini azaltır.
  • Camda güvenlik kavramı ise, dışarıdan gelecek saldırılara karşı can ve malın korunmasını içerir. Bu amaçla kullanılacak camlar, lamine cam olmalıdır. Trakya Cam'ın lamine camı TRC Lameks; iki veya daha fazla cam plakanın özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile oluşturulur. Kırıldığında dağılmaz. TRC Lameks; taş ve sopa gibi araçlarla yapılan saldırı ve hırsızlık girişimlerinde; içeri girişleri, PVB, cam kalınlığı ve dış etkinin büyüklüğünegöre önler/zorlaştırır veya geciktirir. Hazırlıklı olunacak saldırının türüne göre cam ve PVB kalınlığı tespit edilir.
  • Buzlu cam, telli buzlu cam, boyalı cam, ayna, cam tuğla ve cam parke ürünlerinden oluşan dekoratif camlar ile tasarımcı ve kullanıcılara estetik ve şık mekanlar yaratmaya yönelik geniş seçenekler sunulur.
  • Yangına dayanıklı camlara ilişkin olarak, proje bazında danışmanlık hizmeti verilmektedir.

İçeriğe geri dön | Ana menuya dön